in ,

Radončić uvjeren: Živimo u korumpiranom društvu, ali siguran sam da će afera “Respiratori” biti istjerana do kraja

Ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić gostovao je danas u emisiji ”Dan uživo” na N1 televiziji.

U zanimljivom i dinamičnom razgovoru s Merimom Prgudom ministar sigurnosti komentirao je aktuelnu aferu “Respiratori”, sramotni korona parti.

Govorio je o situaciji s migrantima, ali i aktuelnim političkim temama koje se tiču najavljenih lokalnih izbora, te i odnosa sa Strankom demokratske akcije.

Radončić nije htio špekulirati šta će se desiti u aferi “Respirator”.

– Siguran sam da će ova afera biti istjerana do kraja. Naše pravosuđe, Tužilaštvo i policijske agencije su potpuno neovisni. Važno je da istraga bude potpuno temeljita, da nema nikakve politizacije, nego da se svi koji vode predmet vode činjenicama. I ja sam apsolutno siguran da će to tako i biti. Prema onome što do sada vidimo, zaista se radi seriozno i ozbiljno – rekao je Radončić.

Na pitanje novinarke N1 da komentira kako svi putevi u ovoj aferi vode prema Vladi FBiH, Radončić je rekao:

– Zaista ne mogu ulaziti u to ko je i šta radio. To je posao nadležnih organa. Kao ministru sigurnosti bitno mi je da, ko god bude upleten u ovu aferu, snosi zakonske posljedice.

On je kazao da se sada pokazuje opravdanim njegov potez da izađe iz Koordinacionog tijela, na čijem je čelu bio.

– Znamo u kakvom korumpiranom društvu živimo i tada sam rekao da ne želim imati doticaja s donacijama. Ko god je tada spekulisao da sam ja pobjegao, da sam kukavica, jasno je da sam na vrijeme shvatio u kakvoj zemlji živimo. I nisam htio da imam, makar na indirektan način, posla s tim – kazao je Radončić.

On je izrazio uvjerenje da će Ministarstvo sigurnosti BiH i novi tim na čelu Tužilaštva aferu “Respiratori” dovesti do kraja.

Otkrivena tajna legendarnog plesa Michaela Jacksona: Ne pokušavajte ovo izvesti

Sjeverna Makednija se izvinila BiH zbog kontroverzne poštanske markice sa mapom NDH