Ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao na ubistvo Mila Đukanovića

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, “svoj rejting bilduju primitivizmom”.

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u programu beogradske ‘Happy’ TV, saopćila je crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista.

Ova stranka ocijenila je da je žalosno da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

– Šešelj je u ponedjeljak, u Jutarnjem programu Televizije Happy, izgovorio skandalozne prijetnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića da je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama – navodi se u saopćenju DPS-a.

– Ja upozoravam Milu Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva- izjavio je Šešelj.

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, “svoj rejting bilduju primitivizmom”.

– Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja – dodali su.

Ta partija navodi i da je historičar Čedomir Antić na istoj televiziji pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu.

– Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije – poručuju iz DPS-a.

Video pogledajte od 13. minute

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.