Ratni zločinac Vojislav Šešelj zgranuo Balkan: Niko nije mogao vjerovao da će otići ovako daleko!

Posljednje Vijesti

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, zahtijeva od Vlade Republike Srbije da odmah donese deklaraciju kojom se osuđuje falsifikovanje glasova na američkim predsjedničkim izborima, posebno u federalnim državama Michigan i Wisconsin u korist Joea Bidena, a na štetu Donalda Trumpa.

– Srpska radikalna stranka zahtijeva od Vlade Republike Srbije da odmah donese deklaraciju. Posebno u ove dvije države je očigledno bilo falsifikovanje. Cijeli svijet se mogao uvjeriti kako ubacuju lopatama glasačke listiće sa zaokruženim Bidenovim imenom – kazao je Šešelj na pressu koji je sazvao povodom izbora u Americi.

Pošto je Vlada nagovijestila, nastavio je Šešelj, da će zauzimati principijelan stav, pa je napravila tešku grešku što je potpisala deklaraciju Evropske unije povodom izbora u Bjelorusiji.

– Iako su izbori u Bjelorusiji bili sasvim čisti, bez falsifikovanja glasačkih listića, pa se srpska vlada priključila osudi predsjednika Lukašenka. Ovoga puta srpska vlada mora da pokaže dosljednost i principijelnost i da reaguje oštro na ovako flagrantno kršenje izbornih zakona i izborne volje građana. Dakle, odmah da se donese deklaracija kojom se podržava predsjednik Trump i kojom se osuđuje pokušaj falsifikovanja izborne volje građana, posebno naglašavam u ove dvije države – istakao je Šešelj, navedeno je na web stranici Srpske radikalne stranke.

Leave your vote