Raza ima divne vijesti

Raza ima važnu poruku za svoje fanove

Događaji Posljednje

Druženje za žene i promocija knjige “Leptir” sa Razijom Čolakovic (Muhabet sa Razom) biće održan u njemačkom gradu Osnabrucku na dan 17. februara s početkom u 19h.

Adresa nam je svima dobro poznata: Džemat Izb-Sarajbosna Meller str. 298, 49084 Osnabrück, Germany.

Osim ovog susreta s hanumama, Raza dolazi i u Holandiju. Aktiv žena Džemata Hajr Enschede (Holandija) obavještava da će Treći susret hanuma Bošnjakinja u ovoj državi biti održan na dan 3. marta tekuće godine.

Kao i prethodnih godina, program će se sastojati od Vjersko – kulturnog i muzičkog djela. Za prvi dio programa pobrinuće se polaznici mektebske nastave, članovi džematski sekcija i Razija Čolaković, poznatija kao Muhabet sa Razom.

A kako do knjige, kako je naručiti i koliko košta?

”Knjigu mogu da nabave sad direktno preko mene, dakle stranice moje ili profila, dok ako Bog da ne bude neka od knjižara nadajmo se tražila da otkupi Leptira, u što ne sumnjam uopće. Cijena knjige je u Bosni 10 KM+poštarina, a za raju vani 10 eura +poštarina”, govori za kraj razgovora naša omiljena sagovornica.

A vi, šta čekate? Javite se Razi i naručite knjigu. Nećete se pokajati, to vam garantujemo. S obrazom!

Leave your vote

1 razmišljanje na “Raza ima važnu poruku za svoje fanove

 1. Svaki čovjek griješi prema Uzvišenom Allahu, prema sebi i prema ostalim ljudima. Nema osobe na licu ove planete a da nije počinila grijeh:

  „Svaki čovjek je grješnik, a najbolji su oni grješnici koji se kaju.“ (Tirmizi, 2499; Ibn Madže, 2451; hasen)

  Razlika među ljudima se javlja u spremnosti priznavanja tog grijeha. Jedni su spremni proglasiti sve moguće harame halalom, drugi će racionaizirati taj haram, treći će sve to zajedno smatrati nazadnim kako bi i dalje „mirne duše“ griješili. Vjernici su spremni priznati svoj grijeh i tražiti oprosta za svoja nedjela i od Allaha i od ljudi, jer vjernika grijeh smeta, kopka i žulja:

  „…Grijeh je ono što ti ne da mira u duši….“ (Muslim, 2553)

  „Vjernik vidi svoje grijehe kao da sjedi ispod brda i plaši se da će ono pasti na njega…“ (Buhari, 6308)

  A u Kur’anu se za vjernike navodi da mole:

  „Gospodaru naš, mi, zaista, vjerujemo; zato nam oprosti grijehe naše i sačuvaj nas patnje u ognju!“ (Kur’an, Ali Imran, 16)

  Allah da te uputi..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.