in ,

Razjareni Čović uputio sumanutu poruku Bošnjacima i Srbima: Pa je li moguće da je ovo izjavio?

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da se bez Hrvata ne može formirati nijedan nivo vlasti u BiH.

Čović je rekao da Hrvati u BiH koji, kako je istakao, jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom – kroz Hrvatski narodni sabor.
“Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti”, istakao je Čović juče u Orašju poslije zaejdničke sjednice predsjedništava BiH i Hrvatske.

On je zahvalio Vladi Hrvatske, HDZ-u i njenom predsjedniku Andreju Plenkoviću, koji je i aktuelni hrvatski premijer, za podršku Hrvatima u BiH, za koju je rekao da je dragocjena u borbi za stvarnu ravnopravnost.

Predsjedništva dvije stranke su na jučerašnjoj sjednici ocijenila da je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoć BiH na evroatlantskom putu.
Plenković je rekao da je saradnja dva HDZ-a “pozitivna i intenzivna”, te da će Hrvatska, kao dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici, nastaviti da se zauzima za prava Hrvata i pruža dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH.

On je najavio zajedničku podršku Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim izborima u Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Dodiku se diže kosa na glavi, mladi Stanivuković ga je upravo uništio samo jednom rečenicom: “On konačno mora da shvati da NATO nije opštinski odbor SNSD-a!”

Dodik poslao hitan poziv NATO-u zbog dešavanja u BiH: Hoće li ga poslušati?