in , ,

Razmirice u Predsjedništvu BiH nakon što je Joe Biden proglašen novim predsjednikom SAD!

Čudna situacija

Nemaju usaglašen stav. Šefik Džaferović u nedjelju je čestitao Joeu Bidenu pobjedu na izborima za predsjednika SAD-a, nekoliko sati nakon što je to učinio i Željko Komšić, ali čestitati je za sada izbjegao Milorad Dodik.

“Vi ste dokazani prijatelj BiH i to ste potvrdili u periodu kada ste kao senator snažno bili na strani BiH dok je na nju vršena agresija, kao i u razdoblju kada ste obnašali dužnost potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Uvjeren sam da ćete svojim iskustvom i politikom koja simbolizira slobodu, demokratiju i ljudsko dostojanstvo uspješno odgovoriti svim velikim izazovima s kojima se vaša velika nacija suočava te da će vaš mandat biti obilježen uspjesima”, stoji u Džaferovićevoj čestitci.

Kao što je to ranije učinio Komšić, i Džaferović je izrazio nadu da će Bidenova pobjeda biti novi poticaj napretku BiH na putu ka članstvu u EU i NATO-u.

Željko Komšić poslao jasnu poruku Joeu Bidenu: “Mi Vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da BiH postane dio NATO-a”

Kćerka Sinana Sakića brutalno ponizila pjevača koji je pjevao: “Ne volim te Alija”