Regija zaprepaštena nesrećom: “Izašao je iz auta i ponavljao u šoku: Bože, šta sam uradio?”

Auto je bio stiješnjen među naplatnim kućicama i svi se slažu da je u takvim uvjetima bilo iznimno zahtjevno izvlačiti ljude.

Vozač (35) BMW-a na naplatnim se kućicama kod Sv. Helene na autocesti A4 u Hrvatskoj, bez kočenja, zabio u Škodu u kojoj su bili roditelji i dijete. Otac (38) i sin (6) su kritično…

Dogovor je bio da, šta god bilo, prvo spašavamo dijete. A onda smo došli tamo. Bio je to pravi haos.

Do djeteta nismo mogli doći, počeli su tako vatrogasci DVD-a Sv. Ivan Zelina, njih sedam, ispovijest o svom najtežem spašavanju u zadnjih deset godina.

Plan koji su osmislili putem morali su zaboraviti. Od prizora na mjestu nesreće prošla ih je jeza.

U nesreći na naplatnim kućicama Sveta Helena na A4 u četvrtak je teško povrijeđeno troje ljudi, dvoje roditelja i dijete, koje su prevezli u bolnicu. Kako doznajemo iz bolnica, otac (38) i dječak (6) bore se za život, majka (38) je stabilno, pišu 24sata.hr.

Sina i oca, obojicu u vrlo teškom stanju, operisali su u KBC-u Zagreb, a majka se nalazi u KB-u Dubrava.

Riječ je o, kako doznajemo, australskim državljanima, a vozač koji je naletio na njih hrvatski je državljanin.

Oca i sina dovezli su na Rebro s teškim, za život opasnim povredama, sad se nalaze na intenzivnoj njezi i doktori, kako se može čuti, vjeruju u njihov oporavak.

Majka je zadobila teške povrede glave i grudnoga koša, no potrebe za operacijom nije bilo, pri svijesti je i oporavlja se. Njeno je stanje stabilno.