in

REPUBLIKANCI TVRDE Ukoliko izgubi od Bajdena, Tramp će se kandidovati 2024.

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) bi mogao da se ponovo kandiduje za predsjednika na narednim izborima 2024. godine ukoliko izgubi od Džoa Bajdena (Joe Biden), tvrde izvori bliski republikancima.

Trampov bivši savjetnik Brajan Lanza (Bryan) je rekao za BBC Radio 4 da će Tramp možda ući u trku za izbore kroz četiri godine.

“Eventualni tijesan poraz bi samo ohrabrio Trampa da se ponovo kanduduje, a republikanci bi se vjerovatno složili s time. Bajden će možda dobiti priliku da vodi SAD kroz pandemiju koronavirusa, a vidjećemo da li će biti uspješan u tome ili ne. Takođe, ne postoji niko u među republikancima ko bi izazvao Trampa na stranačkim izborima”, rekao je Lanza.

I ugledni list Business Insider je došao do sličnih saznanja – Tramp će se najvjerovatnije kandidovati opet, ukoliko izgubi od Bajdena.

“Mislim da će se Tramp ponovo kandidovati u slučaju poraza”, citirao je Business Insider neimenovani izvor iz redova republikanaca.

Tramp će na narednim izborima imati 78 godina, pa se postavlja pitanje da li će republikanci dozvoliti da se on kandiduje opet.

“Nisam neki fan Trampa, ali nisam ni protiv njega. Kad pogledate njegovu mehaniku, on je upravo osvojio Superbol, MVP i Oskara, makar izgubio trku za predsjednika”, rekao je još jedan republikanac za Business Insider.

 

(Agencije)

Kako je jedan elektorski glas iz Nebraske postao ključan za pobjedu na izborima u SAD

Smiri se, Donalde: Greta Thunberg se genijalno osvetila Trumpu