Rijedak snimak Atifa Dudakovića: Pogledajte šta je radio u ratu (Video)

Rijedak snimak Atifa Dudakovića: Pogledajte šta je radio u ratu (Video)

Vijesti

Atif Dudaković pušten je iz pritvora nakon što Sud BiH nije utvrdio da postoji potreba da se general Armije RBiH zadrži iza rešetaka.

On je pušten uz određene mjere zabrane, ali je i ta informacija izazvala burne reakcije, uglavnom je sa svih strana svijeta stizala podrška čovjeku koji je dao ogroman doprinos u odbrani države.

U međuvremenu se na internetu pojavljuju brojni snimci iz raznih akcija tokom odbrane države, a jedan je posebno emotivan. Pogledajte kako je Dudaković branio svoju domovinu.

https://www.youtube.com/watch?v=b8ZRK1nZz0Y

Bivši komandant Armije RBiH general Atif Dudaković uhapšen je, podsjećamo, u petak u Bihaću, zbog optužbe za ratne zločine tokom rata u BiH, potvrdio je za novinsku agenciju Patria jedan od prijatelja i saradnika Dudakovića.

Osim Dudakovića, SIPA je na području Bosanske krajine uhapsila još nekoliko osoba. Među uhapšenim je i Ibrahim Nadarević, ratni komandant i bivši ministar za boračka pitanja FBiH. On je uhapšen u Sarajevu.

Dudaković je bio komandant odbrane Bihaća i oslobodilačke operacije ”Sana 95”. Istovremeno je ratovao s Vojskom Srpske Krajine, Vojskom Republike Srpske, Narodnom odbranom Fikreta Abdića, “Crvenim beretkama” Milorada Ulemeka Legije iz Srbije.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.