Rijeka Bosna izazvala pravu pometnju između Maglaja i Zavidovića, saobraćaj u potpunosti obustavljen!

Vijesti

Vodostaj rijeke Bosne, koja je sinoć u Zenici bila dosegla kritičnih pet metara, od jutros je u padu za oko pola metra – izjavio je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Navodi da je Bosna u Zenici i uzvodno počela padati već oko 21 sat, ali je vodostaj rastao u općinama nizvodno – Žepče, Zavidovići i Maglaj, ali je i na tom području prestala rasti oko 23 sata.

Zbog izlijevanja rijeke Bosne, a prije svega iz sigurnosnih razloga, sinoć je zatvoren regionalni put Maglaj – Zavidovići koji, potvrdio je Aličić, još nije otvoren.

Dodaje kako je očišćen i u funkciji put prema Brnjicu, u općini Kakanj, gdje se na tri mjesta izlila rijeka Bosna, ali bez većih posljedica.

-Ostalo je, nadamo se da će i to biti urađeno tokom dana, da se deblokira put prema Bistričaku, u Gradu Zenici. Na toj je komunikaciji došlo do oštećenja puta, ali će se problem riješiti bajpasima pa bi i ta komunikacija mogla biti puštena u funkciju – ističe Aličić, dodajući kako je sreća da nije bilo povrijeđenih niti stradalih.

Leave your vote