in ,

Robert Prosinečki zabrinuo navijače pred utakmicu sa Finskom

Prosinečki je izgledao vrlo zabrinuto, nije krio kako smatra da nećemo lako izaći na kraj sa Fincima zbog velikih problema tokom priprema.

Reprezentacija BiH danas putuje u Finsku gdje će za dva dana igrati meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Uoči puta medijima su se obratili selektor Robert Prosinečki i Miralem Pjanić.
“Imali smo velikih problema tokom priprema u Sarajevu zbog nevremena. Međutim, svi igrači su zdravi i spremni za ove dvije predstojeće utakmice. Imamo još dva treninga i onda slijedi utakmica koja odlučuje jako puno. Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Ništa se neće desiti ako jedan dan nismo obavili trening. Kod kuće nisu primili pogodak veliki broj utakmica zaredom i sigurno neće biti lako. Ne smijemo ih potcijeniti i misliti lahko ćemo izaći sa njima na kraj. Znamo šta se dešava u takvim slučajevima”, azao je Prosinečki.

Miralem Pjanić je kazao kako je jako važno uzeti bodove Finskoj.

“Znamo da ukoliko u Finskoj uzmemo tri boda da smo onda na dobrom putu. Neće biti lahko, dobra su ekipa. Očekuje nas teška utakmica. Od kada je selektor Prosinečki tu, mislim da smo dobro igrali. Reprezentacija ima dobre rezultate. Dobro igramo. Mislim da nema razloga da tako ne nastavimo.
Nadamo se dobroj utakmici i osvajanju tri boda. Vidjet ćemo kako će proteći utakmice. Mi ćemo ući da pokušamo pobijediti i osvojiti maksimalna tri boda. Ne znaš nikad kako će se razviti utakmica. Finska je dobra ekipa, neće biti lako, dobro se brane i ako osvojimo tri boda b

it će nam kasnije lakše da odemo na Evropsko prvenstvo”, poručio je Pjanić.

ŽIVOG ME NEĆETE DOBITI Mamić uputio ozbiljnu prijetnju: Uradit ću isto što i Praljak!

TRAGIČAN SLUČAJ U ZVORNIKU U požaru smrtno stradala jedna osoba, druga povrijeđena