RS uzdrmana do temelja: “Davida Dragičevića ubili su pripadnici MUP-a. Bio zatočen u podrumu Policijske stanice, vikendici nadomak Banjaluke, pa onda u stanu gdje je i likvidiran”

Davida Dragičevića ubili su pripadnici MUP-a RS – piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

Likvidiran je nakon šest dana zatočeništva, a naređenje za likvidaciju izdao je jedan od najviših funkcionera MUP-a RS.

Likvidiran je kako bi se onemogućilo da ikada progovori o onome što se dešavalo u tih šest dana (18.03.-23.03.), kao i o načinu na koji je otet. I zbog koga i po čijem naređenju je otet.

Otmica Davida Dragičevića desila se nakon tuče kod Metalske škole, 18.03.2018. godine, gdje se sukobio sa petnaestak batinaša.

Otmicu su izvršili pripadnici Jedinice za intervencije Uprave policije Banjaluka.

Oni su “Dasterom” odvezli Davida Dragičevića prvo u podrum jedne Policijske stanice na teritoriji Uprave policije Banjaluka. Tu je držan par časova, nakon čega je prebačen u vikendicu nadomak Banjaluke, a potom u stan u širem centru Grada. I u vikendici i u stanu je zvjerski mučen.

U tom stanu je i likvidiran.

Nakon likvidacije njegovo tijelo je odveženo i položeno na suhu pješčanu površinu, adu, stvorenu u kanalizaciji Crkvena.

Po pronalasku tijela mrtvoornik dr Saša Miljković rekao je da je riječ o ubistvu. Nakon toga pozvan je Željko Karan, koji se nije izjasnio, ali je, nakon obdukcije, lažno utvrdio da se David Dragičević utopio.

To je laž, jer je David Dragičević zadavljen/ugušen. To je Karan prikrio. Upravo zbog toga su ukradene gaće, dokazni materijal, čijom forenzičkom obradom bi se utvrdilo da je David Dragičević zadavljen/ugušen.

Ubistvo Davida Dragičevića je pomno planirano nekoliko mjeseci.

Tužilaštvo i vrh MUP RS tačno znaju ko je naredio likvidaciju Davida Dragičevića, po čijem nalogu je on otet i koliko miliona KM je plaćeno da se zločin Teškog Ubistva zataška. Međutim, dok god su na čelu MUP-a RS Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko ilić i Nedeljko Lubura, ubistvo neće biti riješeno.

Oni u šaci drže tužioce Želimira Lepira i Dalibora Vreću, koji ne smiju učiniti nijedan korak ka rješavanju likvidacije. Preciznije, oni taj korak i ne žele učiniti.

Vrh Republike Srpske, ključni funkcioneri, znaju sve detalje likvidacije Davida Dragičevića, imena naredbodavaca, ubica i saučesnika, ali su odlučni u zataškavanju, a ne rješavanju zločina Teškog Ubistva!

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine.

Davor Dragičević apsolutno je u pravu kada tvrdi da su njegovog sina Davida likvidirali pojedini pripadnici MUP-a RS. Isti su, ujedno, i članovi NarkoKartela koji hara Banjalukom, ali i drugim gradovima u RS – zaključuje Slobodan Vasković.

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala bhdijaspora.net.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.