in ,

Rusija: Vakcina gotova krajem augusta

Zbog ubrzanog rasta broja oboljelih od virusa korona u svijetu, naučnici još brže rade na pravljenju vakcine koja bi olakšala muke i djelom oslobodila straha milione stanovnika naše planete.

Žurba u svetu farmako-biznisa, laboratorija i instituta nije samo zbog pobjede nad opakim virusom, već i zbog profita, jer onaj ko prvi napravi efikasnu vakcinu dobiće slavu, ali i zaraditi ogroman novac.

U Rusiji, ali i na Zapadu, prognoziraju da će prototip vakcine protiv kovida 19 biti gotov krajem avgusta, ali je pitanje kada bi mogla da krene masovna proizvodnja, kao i imunizacija, i dalje otvoreno. Tek kad se ustanovi da je vakcina bezopasna i efikasna, ona se može registrovati i započeti masovna proizvodnja.

Na čemu u Rusiji temelje svoj optimizam da će oni biti među prvima čija će se vakcina protiv kovida 19 proizvoditi u velikim serijama? Između ostalog i na saopštenju ruskog ministarstva odbrane i Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamalei”, gdje je počela finalna faza kliničkog ispitivanja vakcine protivCovida.

Ko i kako može ući u Hrvatsku

Pojavio se novi virus? Ova bolest je puno opasnija od koronavirusa!