SAD JE I NJEMU DOSTA SVEGA Dodik otkrio o čemu tačno će pričati sa Erdoganom!

Dodik je naveo da će biti održan niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja jugoistočne Evrope, a jedan od najznačajnijih bit će s predsjednikom Turske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je kako će samit Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održava danas i sutra u BiH, biti prilika za otvorene razgovore zvaničnika tih zemalja i uspostavljanje bolje saradnje te da će pokušati dati odgovore i na pitanja u vezi s taksama koje je uvelo Kosovo.
Dodik je naveo da će biti održan niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja jugoistočne Evrope, a jedan od najznačajnijih bit će s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

– S Erdoganom ćemo razgovarati o nizu pitanja koja smo počeli prilikom nedavne posjete Ankari, kao što su autoput i određeni trgovinski aranžmani. Veoma je važno da odnosi sa svim zemljama budu što je moguće bliskiji i dinamičniji – rekao je Dodik.

Kosovo bi trebalo preuzeti jednogodišnje predsjedavanje SEECP-om od BiH, a očekuje se da u septembru Priština bude domaćin sastanka ministara vanjskih poslova 13 zemalja članica ove organizacije.