in

Šako Polumenta opleo po estradi: “Evo sad mu je otac umro, a on je istog dana uzeo mikrofon”

Tri mjeseca nakon smrti majke, Šako Polumenta odlučio je da se vrati na javnu scenu i da nastavi dalje iako se razočarao u mnoge kolege jer nisu bile tu kada mu je bilo najteže.

“Ne bih volio da ispada kako sad ja nešto kukam, ali počeo sam da pjevam isključivo zbog majke. Njene posljednje riječi bile su: Ne smiješ da staneš. Za moju ljubav nastavi da radiš ono što najbolje znaš. Da nije bilo toga, ne bih se možda ni vračao na scenu. Ovo je za mene junaštvo, rekao je Šako za Svet.

– Gubitak majke je nenadoknadiv. Ne mogu da vjerujem da je to tolika bol, toliko razaranje. Evo tri mjeseca ja svakog dana mislim na nju, gledam slike u telefonu. Ne mogu to da promjenim jer je duboko u meni, ali ne volim da pričam na ovu temu. Bilo mi je jako teško kad sam uzeo mikrofon, ali kada sam vidio koliko je publike došlo da me podrži, sve je bilo drugačije. Davnih dana sam obezbjedio egzistenciju i sve što sada radim je zbog publike, ljudi koji me vole, koji su uz mene čitav život, čak i u onoj nametnutoj aferi.

Sloba Radanović je pjevao iste večeri kada mu je tata preminuo.

“Pa on dolazi u lokal mog sina u Podgorici i uvjek je lijepo primljen. Čuli smo se par puta privatno. Međutim, kad je bilo ovo sa majkom, nije se javio. Očekivao sam njegovu poruku, ali nije je bilo. Nema veze, evo sad mu je otac umro, a on je istog dana uzeo mikrofon. Ma kakvi, ja ne bih mogao to u životu! Za to treba biti veliki junak. U svakom slucaju, pružam mu podršku da se trgne i nastavi dalje. Ne postoji sila i moć koja bi mene natjerala da taj dan pjevam, a njemu svaka čast, sve najbolje.

Kažu da ima obezbjeđenje “da sam ne ide”?

“Mnoge moje kolege imaju obezbjeđenje, od Dare Bubamare, preko Jelene Karleuše, te umišljene zvijezde. Od čega ih čuvaju? Pa ko da ne znamo da su ih stvorili mediji, žuta štampa. A ko je mene stvorio? Nema me ni po emisijama, ni po rijalitijima, ni po štampi, a ostao sam onaj isti. Publika me je stvorila i znam da joj se zahvalim.

Dara te nije zvala na svoj koncert iako imate duet?

“Dara me nije zvala kao ni mnoge kolege iako te pjesme znače mnogo više njima nego meni jer su njih izgradile. Ja bih kao gost postigao jaču atmosferu, dobio jači aplauz i jaču podršku publike nego Dara, koja pravi koncert. Zato se oni plaše i ne zovu me.

CRNO MU SE PIŠE: Sud BiH potvrdio optužnicu za genocid u predmetu Milomir Savčić

Zablude o dijetama na koje treba obratiti pažnju!