Salkić: Dijaspora može doprinijeti jačanju BiH

Salkić: Dijaspora može doprinijeti jačanju BiH

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić smatra da se demokratska borba za Bosnu i Hercegovinu u ovom trenutku vodi ekonomijom, kulturom, sportom i drugim oblastima te da je u tome važana bh. dijaspora.

“Da bismo u tome uspjeli moramo ući u proces kreiranja aktivne mreže bosanskohercegovačkih patriota, kako bismo se objedinili u jedinstven front”, rekao je Salkić.

Bosanskohercegovačka dijaspora posljednjih godina je, kako je saopćeno iz Salkićevog kabineta, počela investirati u domovinu.

“Sve češće susrećemo firme iz bh. entiteta Federacija BiH koje investiraju u drugi bh. entitet. Za takve aktivnosti planirana je značajna podrška domaćih i međunarodnih institucija i svi zainteresirani za investiranje trebaju im se obratiti za podršku i pomoć”, rekao je entitetski potpredsjednik, koji se jučer, u njemačkim gradovima Tuttlingen i Balingen sastao sa građanima Bosne i Hercegovine.

Na tribinama, održanim u povodu Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, pozvao je bh.građane da svojom snagom i aktivizmom doprinesue jačanju Bosne i Hercegovine, svako na svoj način.

“Nemojte da čekamo da neko drugi za nas nešto uradi. Uradimo sami, ono što smo u mogućnosti, za državu Bosnu i Hercegovinu. Bh. dijaspora je naš najznačajniji resurs. Iskustva koja su stekli naši ljudi u dijaspori sada, kada se Bosna i Hercegovina približila Evropskoj uniji, trebamo primijeniti i prevazići krize u kojima se nalazimo. Uvjeren sam da je došlo pravo vrijeme za pokretanje ovih procesa”, kazao je, između ostalog, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.