Samouvjereni Bakir Izetbegović danas je rekao da je već zaposlio 101.000 ljudi, vjerujete li mu?

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo održao je danas konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni kandidati SDA iz Kantona Sarajevo na predstojećim Općim izborima.
– Susrećemo se sa velikim izazovima, kontekst nije dobar, povampirile su se neke ratne ideologije, koje će otvoreno krenuti na suverenitet BiH, da pokušaju izjednačiti strane u ratu. S tim problemima se ne može nositi niko ko nema iskustva sa tim stvarima. Svaka čast Denisu Bećiroviću, on godinama živi u svili i kadifi na račun države. Neka i nastavi, ali ne može on voditi državu. Fahrudin Radončić. Znam ga kao svoj džep. Njemu ništa u amanet ne bih povjerio, posebno ne sudbinu države. Nikad ne znate s kim će sklopiti savez. Mi moramo imati svoga čovjeka u Predsjedništvu BiH. Šefik je taj čovjek – kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović, predjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA.

On je SDA kandidate pozvao da budu agresivniji u nastupu, jer oni koji ništa nisu uradili za državu agresivno nastupaju, a mi često šutimo. Toga više ne smije biti, oružje političara je jezik.
– Napravimo puno toga, a niko ne vidi da smo to uradili. Kada sam govorio o 100.000 radnih mjesta ismijavali su me – kazao je Izetbegović i upitao Muamera Bandića, direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koliko je zaposleno ljudi u ove tri i po godine?

– 101.000 u cijeloj BiH, a 70.000 u Federaciji BiH – odgovorio je Bandić.

Šefik Džaferović je kazao da je misija SDA očuvanje cjelovite BiH i osiguranje ravnopravnosti svakog građanina na svakom njenom pedlju. Vizija SDA je da BiH u narednom periodu bude članica EU, da bude ekonomski jaka, da ima dobre ceste.
– Ovu viziju ću ponuditi i ostalim članovima Predsjedništva BiH, jer ovo je za sve nas. Ako krenu u destrukciju, to im neće uspjeti, neće nas pobijediti, nisu nas pobijedili ni mnogo jači – kazao je Džaferović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.