Saobraćajni kolaps u Sarajevu, policija otkrila neočekivane podatke: “U kratkom periodu prijavljeno nam je 10 do 15 nesreća”

U kasnim popodnevnim satima u Sarajevu je evidentiran veliki broj saobraćajnih nesreća usljed loših vremenskih uvjeta i ledene kiše koja pada u dijelovima bosanskohercegovačke prijestolnice.

Potvrđeno je to iz sarajevske policije uz naglasak da je u vrlo kratkom vremenskon periodu prijavljeno između 10 i 15 udesa.

”Uglavnom se radi o udesima s materijalnom štetom usljed teških uvjeta na cesti”, kratko su kazali iz MUP-a uz poziv vozačima na dodatni oprez .

Kako je potvrđeno iz BIHAMK-a , na planinskom prevoju Komar na putu Travnik-Donji Vakuf, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva pada ledena kiša, zbog čega vozače na ovim lokacijama pozivamo na maksimalan oprez.

S obzirom na to da meteorolozi za večeras i sutra (03.12.) najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.