in ,

SARAJEVO ZANIJEMILO I kamen bi zaplakao: Srceparajući govor Arijane, sestre ubijenog Dženan Memića sve je ostavio bez teksta…

Foto - Radio Sarajevo
Foto - Radio Sarajevo

“Sjećam se tog dana. Bio je kišni dan. Dan kad je mladi život ugašen, a drugi životi su prekinuti. Država nas ne štiti, njen novac se troši na fiktivne istrage. Znam da vi koji ste tu, razumijete naćšu bol. Znam i da postoje oni koji nam govore da imamo prikrivene razloge”, kazala je Arijana Memić na današnjim protestima u Sarajevu ispred Narodnog pozorišta te nastavila:

Da su me pitali tada da se zamijenim s njim u bolničkom krevetu, ja bi to uradila”, kazala je kroz suze i dodala da nikad neće odustati od svoje borbe.

“Ovo ne smije biti samo borba oca protiv sistema. Ovo treba biti zajednička borba za život naše djece. Zapitajmo se u kakvom sistemu živimo. I niko od nas nije siguran. Mi smo izgubili ono najdragocjenije, ali ako spriječimo njegove ubice, spriječit ćemo druge tragedije. Ne želim nikome da na ulici traži pravdu za svog brata ili člana porodice, prijatelja”, istakla je Arijana.

Vezani tekst ——> Potresni detalji: Advokat Feraget otkrio kako je Dženan Memić ubijen!

Vojnik pucao na kolege i civile, ubio najmanje 12 ljudi!

Ovo su dronovi-čuvari! Mogu da predvide prirodne katastrofe