SAZNAJEMO: Belma Musić nije povrijeđena od strane terorista u Beču, evo šta se zapravo desilo

Globus

Kako je za portal prije samo nekoliko sati otkrio ambasador u Austriji Kemal Kozarić među povrijeđenim u sinoćnjem terorističkom napadu je bila i jedna državljanka BiH.

Naime, riječ je o Belmi Musić, koja je rođena 6. jula 1991. godine i u Beču studira.

Međutim, kako nezvanično saznajemo Belma Musić nije povrijeđena od strane terorista. Naime, ona se zadesila u u toj gužvi i kada se sve desilo počela je trčati zajedno sa ostalim ljudima.

– Bila je gongula i trčala sam zajedno sa drugim ljudima. Pri trčanju sam se spotakla i pala i onda su ljudi počeli da trče preko mene u tom haosu i strahu, istakla je Musić.

Prema informacijama koje je Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču dobila od nadležnih organa Republike Austrije, među povrijeđenim u terorističkom napadu koji se dogodio sinoć u Beču, nalazi se jedna državljanka Bosne i Hercegovine, navedeno je ovo u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

– Iz Opće bolnice Beč (AKH) Ambasadi je preneseno da je bh. državljanka imala lakše tjelesne povrede i da je puštena na kućno liječenje. Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču će nastaviti pratiti situaciju i preduzimati diplomatske i konzularne aktivnosti u pružanju pomoći državljanima BiH u Austriji. Prema službenim informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije, u terorističkom napadu su smrtno stradale četiri osobe (dvije osobe su ženskog a dvije muškog pola), a 22 ih je povrijeđeno. Policijske akcije i hapšenja u Austriji su u toku, a stanovništvo je pozvano na oprez, zaključeno je u saopćenju.

 

Leave your vote