in ,

SDA-ov načelnik izazavao saobraćajnu neseću, pa pobjegao sa lica mjesta!

Saobraćajna nesreća (Ilustracija)
Saobraćajna nesreća (Ilustracija)

Načelnik Jablanice Salem Dedić (SDA) skrivio je na putu M-17 u Donjoj Jablanici saobraćajnu nesreću, nakon koje je pobjegao s lica mjesta.

Iako se radilo o lakšoj nezgodi, načelnik se udaljio s mjesta udesa te se tek nakon dva sata javio u policijsku stanicu i ispričao šta se desilo, što su policajci naknadno uveli u zapisnik.

– Osoba inicijala D. S. iz Jablanice vozilom Škoda Octavija i K. M. iz Jablanice vozilom Dacia Duster imali su saobraćajnu nezgodu u Donjoj Jablanici. Policija je obavila uviđaj i pričinjena je manja materijalna šteta – bilo je sve što smo uspjeli dobiti zvanično iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Vozač Dacije kretao se iz Mostara prema Jablanici, a Dedić se u službenoj Octaviji vozio u suprotnom pravcu. U Donjoj Jablanici, u jednoj krivini, Dedić je prešao u suprotnu traku i udario u lijevu stranu Dacije te pri tome oštetio branik, retrovizor i udubio vrata.

No, načelnik se nije zaustavio, nego je nastavio voziti prema Mostaru. Ostavio je službenu Škodu u Autoservisu „Žilić” u vlasništvu Saše Žilića, načelnikovog vozača.

Oglasio se i Dedić.

– Pozdrav. Nisam u prilici pričati. A ukoliko vas interesira izjava u vezi s prekršajem u saobraćaju i lakšeg oštećenja službenog vozila i vozila u prolazu u mjestu D. Jablanica, moju vjerodostojnu izjavu možete dobiti u PU Jablanica. Službenu zabilješku koju sam potpisao molim da prenesete vjerodostojno zbog navoda po društvenim mrežama na kojima se iznosi neistina da sam vjerovatno bio u alkoholiziranom stanju, a službenici MUP-a Jablanica su provjerom utvrdili da je prisustvo alkohola 0,00 promila. Za ovaj prekršaj u vožnji izdat mi je nalog za plaćanje prekršaja koji sam preuzeo da platim u predviđenom roku – kazao je Dedić, prenosi Avaz.

Tamni oblaci se nadvili nad Hrvatskom: Nevrijeme izazvalo potop neviđenih razmjera!

Tamni oblaci se nadvili nad Hrvatskom: Nevrijeme izazvalo potop neviđenih razmjera!

Haos na granici Izraela i Gaze, ubijene desetine Palestinaca! "SAD su jednako odgovorne za masakar kao i Izrael"

Haos na granici Izraela i Gaze, ubijene desetine Palestinaca! “SAD su jednako odgovorne za masakar kao i Izrael”