in

SDA poručila HNS-u: Vašu reakciju smatramo ishitrenom, nije trenutak za međunacionalne podjele!

Stranka demokratske akcije odgovorila je Hrvatskom narodnom saboru (HNS) koji su jutros saopćili da je smjena Kriznog štaba FBiH politički obračun po cijenu života građana.

SDA smatra da svi politički akteri svu energiju trebaju usmjeriti u borbu protiv širenja koronavirusa, spašavanje života i zdravlja ljudi i mjere koje će amortizirati ekonomski udar, a nikako na javne rasprave i prepucavanja.

“Reakciju HNS-a zbog racionalizacije strukture Federalnog kriznog štaba, s ciljem da se potrebne mjere provode efikasnije, smatramo ishitrenom. U vremenu strahovite epidemije, koja odnosi ljudske živote, ne treba sve što se dešava svoditi na međunacionalne odnose. Nije trenutak za takvu vrstu podjela, nego da svi zajedno i odgovorno izvršavamo svoje obaveze radeći na zasutavljanju širenja pandemije”, saopćeno je iz SDA.

Promjene koje su učinjene u sastavu Kriznog štaba FBiH, kažu iz SDA, nisu učinjene zbog promjene nacionalne strukture, niti su rezultirale time. To se, napominju, jasno vidi iz samog sastava Kriznog štaba na čijem je čelu ostala potpredsjednica Vlade FBiH iz HDZ-a.

“Odugovlačenje sa nabavkom značajnih količina testova za korona virus, koja je ranije dogovorena sa partnerima u Južnoj Koreji, zajednička je greška ranijeg Kriznog štaba, koja se ne smije ponoviti. Očekujemo da će novi, reducirani sastav Kriznog štaba raditi efikasnije i u tome im svi zajedno trebamo dati podršku, a nikako im otežavati rad”, poručeno je iz SDA.

Loše vijesti za FBiH, iako nam se govorilo da namirnice NE SMIJU poskupiti, ipak se čini da tako neće moći ostati…

Šok i nevjerica među prodavačicama: Dvojica Zeničana potukla se zbog vreće brašna…