SDA Tešanj se oglasila nakon što je objavljeno da glas košta 10 litara dizel goriva

Događaji Posljednje Vijesti

Koalicija “Pod Lupom” danas je u saopštenju za javnost navela da se u Tešnju dogodila izborna prevara.

“Posebno radikalan slučaj kupovine glasova birača na dan izbora zabilježen je Tešnju gdje SDA Tešanj vrši podjelu potvrda o izdavanju 10 litara dizel goriva na benzinskoj pumpi Hifa d.o.o. Krndija”, stoji između ostalog u saopštenju.

Nakon te informacije oglasili su se iz OO SDA Tešanj. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Kada su osjetili da gube i da će SDA u Tešnju biti pobjednik, pokušali su na svaki način umanjiti našu pobjedu. Istina je da smo našim posmatračima obezbijedili hranu i gorivo za vrijeme glasanja i to je urađeno za 59 posmatrača. Potvrde su izdavane sa potpisom i pečatom i da smo imali bilo kakvu drugu namjeru jasno je da ne bi to uradili na ovakav način. Ovakvu pristrasnost i neobjektivnost od bilo koga nismo očekivali, a najmanje od jedne nevladine ogranizacije.
Znamo da su i druge političke partije imale slične aktivnosti i ne vidimo u tome nikakvu neprincipijelnu aktivnost, a ponajmanje nezakinost. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja na zakonitost pozivam nadležne organe da provjere gore navedeno i da poduzmu zakonom predviđene mjere”, saopćio je predsjednik OO SDA Tešanj Amir Kurtić.

(bhdijaspora.net)

Leave your vote