Sebija Izetbegović ismijavala Bećirovića i Radončića: “Za koga da glasam – za visokog, rumenog ili onog što glumi mog stilistu, broji moje tašne i cipele?”
U Novom Gradu u Sarajevu održan je centralni izborni skup SDA na kojem su predstavljeni kandidati ove stranke za člana Predsjedništva BiH, kantonalni, federalni i državni parlament.

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i kandidatkinja ove stranke za Federalni parlament, obratila se zahvalivši Općinskoj organizaciji SDA Novog Grada, njenom predsjedniku Husi Ćesiru i svim građanima te općine na ukazanom povjerenju koje su joj iskazali u dosadašnjem radu, ali i na ogromnoj časti, kako je kazala, koja joj je iz te stranačke organizacije ukazana nominacijom za člana Predsjedništva BiH

.-Dok sam bila meta ovoga što nas gleda s kula i tornjeva, vi ste mi dali podršku da budem čak kandidat za člana Predsjedništva. Hvala vam na ukazanoj časti. Cijelog svog života, cijelim svojim bićem sam osoba koja pripada SDA.

To je jedina partija u kojoj sam bila otkako je napravljena. Ja sam ponosna Bošnjakinja. Kažu da su Bošnjaci merhametli, da su Bosanci i Hercegovci merhametli, ja ne moram biti merhametli, ja sam rođena u Podgorici, pa neću ostati dužna nikome ko god me je “čvoknuo”. Prije ili kasnije ću im to vratiti.
Mnogima je ova stranka pomagala. Meni je pomogla da dođem na čelo Kliničkog centra, a ja sam pomogla našim bolesnicima da ponovo imaju dostojanstvo i dostojnu uslugu.

Pomogla sam mladim ljudima da se zaposle i da vide da se isplati biti čestit i vrijeden. Pomogla sam zdravstvenim radnicima da ponovo imaju dostojanstvo na poslu.

Svi su spominjali ove koji su od nas otpali. Ja ih ne bih spominjala, ali oni mene često spominju i mnogo se bave sa mnom, pa ću ih se sjetiti ovom prilikom – rekla je Izetbegović, a potom je objasnila o kome se radi i dodala kako je “stalno pitaju zašto toliko navija za Šefika Džaferovića”.

– Džaferović je čestit čovjek. Samo ću reći da on cijelim svojim životom, onakav kakav je bio, zaista zaslužuje da nas predstavlja u Predsjedništvu. On je jedini koji zaista treba da uđe u Predsjedništvo BiH. A za koga bih drugog bila?
Za onog visokog, rumenog, što je na budžetu cijeloga života, što je zarad fotelje, izglasao Zakon o prebivalištu i otežao život našim povratnicima. Ne za njega sigurno.

Za ovog što glumi mog stilistu? Što ima kule i tornjeve, i jahte i vile, i dvoreve, a glumi moga stilistu, broji moje tašne i cipele. Pa on ne bi znao prepoznati pravu tašnu, vjerujte mi, ni da ga u glavu pogodi. Ne za njega!

Ili možda da navijam za ovoga što je, kao hadžija, a trača tuđe žene. Hadžija mora znati da se tuđa žena ne smije ni gledati ni spominjati! Samo svoju ženu smije zvati nadimkom, mene ne! Dakle, samo SDA. Mi smo najbolji i to smo svojim djelima pokazali.

Borimo se istinom. Sve ovo što sam rekla je sušta istina. KCUS je dokazao i pokazao da u BiH može mnogo bolje, da možemo od 100 miliona duga za dvije i po godine vratiti 83.
Vjerujte samo takvim ljudima. Dajte svoj glas časnim predstavnicima SDA. Uprkos nekim slabostima, mi smo ipak najbolji – rekla je Izetbegović – prenosi Index.ba.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.