Sebija Izetbegović: Pozivam Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Vijeće ministara BiH da zatvore državnu granicu

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović je za portal kazala kako poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Vijeće ministara BiH da zatvore državnu granicu zbog pandemije koronavirusa.

“Bosna i Hercegovina još uvijek ima vremena da adekvatno reaguje na pandemiju koronavirusa i izbjegne stanje u kojem su se našle zemlje poput Italije. Tim povodom apelujem na članove Predsjedništva BiH i Vijeće ministara BiH da postignu dogovore i zatvore državnu granicu u interesu svih građana Bosne i Hercegovine“, rekla je Izetbegović.

Ona je istakla da će, ukoliko izostane adekvatna reakcija državnih organa, već sredinom aprila zbog vjerskih praznika, odnosno katoličkog Uskrsa, mnogi ljudi iz najpogođenijih zemalja koronavirusom doći u Bosnu i Hercegovinu, a što će predstavljati ozbiljnu zdravstvenu prijetnju našoj zemlji.

„Mjesta panici nema, ali situacije je ozbiljna. Dovoljno je samo pogledati šta se dešava u Italiji u kojoj je zdravstveni sistem mnogo napredniji i skuplji od bosanskohercegovačkog. Zdravstvene ustanove u BiH neće se moći nositi s takvim pojavama“, kazala je Izetbegović.

Zaključila je riječima da je izbijanje koronavirusa pokazalo sve slabosti zdravstvenog sistema koji se pod hitno mora reformisati.

Izetbegović je pozvala građane Bosne i Hercegovine da zbog svoje zdravstvene sigurnosti, ali i sigurnosti drugih budu odgovorni i postuju propisane mjere

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.