Sedam koronapacijenata u zeničkoj bolnici se zarazilo nakon kontakta s Tuzlakom, od jutros u BiH zabilježeno 15 novih slučajeva!

U Zenici je sedam pozitivnih na koronavirus.

Tokom noći sa nedjelje na ponedjeljak u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 46 uzoraka, od toga je 13 pozitivnih na COVID-19.

Informacije je jutros potvrdila prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, piše Faktor.ba.

Pozitivan je jedan uzorak koji je na KCUS poslan iz EUFOR-a, u Zenici je sedam pozitivnih na COVID-19. Svih sedam su imali kontakt sa pacijentom iz Tuzle kojem je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Pozitivana je i jedna osoba iz Žepča čiji je uzorak tokom noći testiran, također kontakt sa ranije zaraženim iz Tuzle. Iz Zavidovića su dva pozitivna uzorka, a imali su kontakt sa osobama iz Njemačke.

Pozitivna su i dva uzorka iz Bihaća.

Potvrđena su prva dva slučaja koronavirusa i u Travniku.

Od 19 uzoraka koji su jutros testirani na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dva su pozitivna na koronavirus, potvrđeno je za “Avaz” sa KCUS-a.

Riječ je o bh. državljaninu koji se vratio iz Njemačke u Travnik i njegovom kontaktu.

Ovo su prvi slučajevi zaraze u Travniku.

Podsjetimo od 46 uzoraka koji su testirani tokom noći zabilježeno je 13 slučajeva zaraze koronavirusom u Federaciji BiH. Među evidentiranim pozitivnim slučajevima sedam je iz Zenice, dva iz Bihaća, dva iz Zavidovića, jedan iz Žepča te jedan iz EUFOR-a.

Dosad je uz našoj zemlji ukupno 342 zaraženo koronavirusom.