Sefer Halilović poslao pismo Aleksandru Vučiću u vezi najave rata u BiH

Posljednje Vijesti

Sefer Halilović, predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke, naveo je u saopštenju da “BiH neće biti poligon Srbije za potkusurivanje Vučićevih problema”.

“Gospodine Vučiću, ne koristite svaku priliku da pomenete RS kao neki autonomni dio i dajete joj prefiks dršavnosti. Vaše učestale uzajamne posjete u Banjaluci i Beogradu sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, kao i održavanje zajedničkih sjednica vlada Republike Srbije i jednog entiteta iz BiH su u najmanju ruku licemjerni i pokazuju da imate velikih problema u Srbiji, kao i sa svim svojim susjedima, pa je očito da u nedostatku vlastitih tema koristite Bosnu i Hercegovinu za dnevnopolitičke obračune i prikupljanje jeftinih poena”, navodi se u saopštenju BPS-a koje potpisuje Sefer Halilović.

U nastavku pročitajte integralno saopštenje BPS-a.

Pismo Sefera Halilovića Aleksandru Vučiću
Pismo Sefera Halilovića Aleksandru Vučiću

Leave your vote

1 razmišljanje na “Sefer Halilović poslao pismo Aleksandru Vučiću u vezi najave rata u BiH

  1. Zaista sramota da BiH nije priznala Kosovo kao drzavu. Sve druge države su je priznale i Kosovo je dobilo nezavisnost od srbije legitimno baš kao i Hrvatska,Crna gora,Slovenija. Ne priznavanjem Kosova BiH se uvlači Srbiji u Š…k i ovim pismom Sefera Halilovica to i potvrđuje prijedlogom da se sastanu u Beogradu i rasprave šta će dalje u vezi Kosova. Bilo bi pametnije da BiH prizna Kosovo i uspostavi jače bilaterarne odnose jer je Kosovo jedina država koja bi stala na stranu BiH u slučaju rata. Mislim da oslanjanje na svetske sile je suludo zbog iskustva. I rahmetile Alija Izetbegović je platio tu cijenu hiljadama nevinih žrtava govoreći “U BiH rata neće biti jer je multireligiozna,multinacionalna,itd” pa su svi gledali kako Bosna krvari 4 godine.
    P.S. Ne želite da vas omalovazavaju i tretiraju nižom klasom? Ne činite to ni vi drugima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.