Selektor Ivaylo Petev izjavom pred meč sa Luksemburgom iznervirao navijače: “Da imam Višću…”

U Trening centru N/FSBiH u Zeinci održana je službena press konferencija naše reprezentacije pred sutrašnju prijateljsku utakmicu s Luksemburgom – piše sportsport.ba.

Nakon Prevljaka obratio se i selektor Petev i otkrio da sutra neće nastupiti Kovačević i Krunić. Njegove izjave su itekako iznervirale navijače što je vidljivo po komentarima na društvenim mrežama.

Luksemburg je, za razliku od nekih ranijih godina i susreta, sada mnogo ozbiljniji protivnik.

“Ja se slažem s time. Ja sam igrao protiv Luksemburga prije šest godina. Tada su u kadru bili igrači Premijer lige i tri iz vana. Sad svi igraju vani, mislim da jedan ili dva igraju tu ligu. Tako da su fudbalski puno napredovali i neće biti lako. Moramo ići na pobjedu, moramo svim snagama napasti i tražiti pobjedu”.

Selektor Gruzije Willy Sagnol je nakon meča u petak rekao da nije bio iznenađen sistemom igre naše reprezentacije jer se nije mijenjao od prethodnih utakmica. Imamo li čime iznenaditi sljedećeg protivnika?

“Meni je žao da smo fulali dva zicera, da je poništen gol, ali tako je kako je. Moramo ići dalje, još jače”, rekao je Petev izbjegavši odgovor na postavljeno pitanje.

Da li će mijenjati sistem 3-5-2?

“Sistem nije lako promijeniti. Ako ti smatraš ili ako vi smatrate na neki drugi… Ja sam to uvijek govorio. Šta imamo u kadru, pokazali smo da nam paše ovaj sistem, igračima koje imamo u ovom trenutku. Meni je jedino žao – da smo zabili ovo što smo imali, ne bi došli do ovog sada. Ja preuzimam sve na sebe, ja sam tu prvi da odgovorim na svako vaše pitanje, ali ja uvijek se vodim šta imam u kadru. Karikriam – da imam Višću, sigurno ne bih igrao 3-5-2.”

Je li izgubio povjerenje u neke od igrača?

“Ni u kog povjerenje nisam izgubio. Očekivao sam i ja da neki budu na boljoj razini. Povjerenje nisam izgubio i neću izgubiti. Sasvim normalno je da neki drugi sutra igraju, tako da u ovim prijateljskim probamo šta imamo. Imamo mladih igrača i dobit će priliku. Ja sam siguran na koji način moramo izaći. Pokušat ćemo sve da idemo na pobjedu.

Utakmica BiH – Luksemburg igra se sutra od 20:45 na Bilinom polju.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.