Šemsudin Mehmedović uputio pismo predsjedniku Piazziu: “BiH se uspješno bori protiv koronavirusa!”

Šemsudin Mehmedović, predsjednik tročlane bosanskohercegovačke delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana uputio je pismo generalnom sekretaru te asocijacije Italijanu Sergiu Piazziu.

“Posebno nas je pogodila situacija širenja virusa u Italiji i želio bih iskoristiti ovu priliku da vas obavijestim da ste u našim mislima i molitvama”, istakao je Mehmedović u svom pismu, te dodao da se BiH za sada uspješno bori protiv ove globalne prijetnje za ljudsko zdravlje.

“Poduzimamo sve mjere da izoliramo , smanjimo i prevaziđemo ovaj globalni problem”, poručio je u pismu.

U svom odgovoru ambasador Piazzi je uz zahvalnost za brigu istakao:

“Doista, situacija je bez presedana i mi u PAM-u smo u stalnom kontaktu sa UN-om i WHO-om i kontinuirano pratimo zbivanja. PAM vam ostaje na raspolaganju za svaku podršku u ovom teškom vremenu.”

Inače, misija ove Skupštine je okupljanje predstavnika mediteranskih naroda radi uspostavljanja saradnje, dijaloga i boljeg razumijevanja.

PAM trenutno okuplja 26 zemalja članica koje u Skupštini imaju jednaka prava, a bave se svim pitanjima i donose važne odluke za sve zemlje u regiji.

Zemlje članice PAM-a su: Albanija, Alžir, Andora, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Egipat, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Jordan, Libanon, Libija, Malta, Monako, Maroko, Kipar, Palestina, Portugal, Srbija, Slovenija, Sirijska Arapska Republika, Makedonija, Tunis i Turska.