Offenbach, Pixabay

Senada Pidro i promocija u Offenbachu

Događaji Posljednje

Drage naše, s dragim srcem vas pozivamo na druženje za sestre uz promociju knjige “Sa izvora duše” od autorice Senade Pidro, stoji u saopštenju pristiglom iz Džemata Firdeus Offenbach.

Događaj će biti održan u subotu 21.aprila s početkom u 18h. Očekuje se veoma dobar odziv s obzirom na to da ovakvi događaji privlače veliku pažnju među Bosankama i Hercegovkama u Njemačkoj. Lokacija je Wald Strasse167, Offenbach am Main.

Podsjećanja radi, Savezna Republika Njemačka je, država sa najvećim brojem bh. iseljenika u Evropi sa više od 220.000 osoba bh. porijekla. Savezni ured za statistiku Savezne Republike Njemačke je 2011. godine objavio da ukupan broj osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Njemačkoj iznosi 228.000.

Prema definiciji Ureda za statistiku Njemačke, osobe sa „migrantskim porijeklom” su svi imigranti koji su nakon 1949. godine došli na sadašnji teritorij Savezne Republike Njemačke, te stranci rođeni u Njemačkoj, odnosno svi Nijemci rođeni u Njemačkoj čiji su jedan ili oba roditelja imigranti ili stranci.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.