Serija hapšenja na granici BiH!

Crna hronika Posljednje

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 9. novembra 2020. godine, lišili su slobode S.N. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Zvornik. Prethodno, 6. novembra 2020., službenici ove jedinice su na istom prijelazu, na izlasku iz BiH, lišili slobode G.B. (1962.) jer je za njim Policijska uprava Banja Luka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“.

Bh. državljanin je predat službenicima PU Banja Luka.

Na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, 8. novembra 2020., lišen je slobode D.P. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Orašje, državljanina BiH i Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod, 8. novembra 2020., lišen je slobode državljanin Republike Italije A.R. (1976.) jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Na istom prijelazu, na ulasku u BiH, 6. novembra 2020., lišen je slobode bh. državljanin S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod su A.R. i S.M. predali službenicima Sudske policije Doboj.

Službenici JGP Trebinje, 7. novembra 2020., lišili su slobode B.G. (1991.), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Luksemburg raspisao potragu zbog više krivičnih djela i to: „učestvovanje u kriminalnoj organizaciji“, „kvalifikovana krađa“, „pranje novca“ i „nekontrolirano odlaganje otpada“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača, 6. novembra 2020., lišen je slobode Đ.M. (1997.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. Službenici JGP Bijeljina su bh. državljanina predali službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Gradiška, 5. novembra 2020., lišili su slobode I.K. (1996.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima PU Gradiška.

Leave your vote