Šešelj psovao i gazio hrvatsku zastavu, delegacija prekinula posjetu Srbiji

Šešelj psovao i gazio hrvatsku zastavu, delegacija prekinula posjetu Srbiji

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjeti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, saopštila je ta stranka, prenose srbijanski mediji.

“Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili”, navodi se.

Dodaje se da “pet članova obezbjeđenja nije moglo da im otme zastavu i stijeg”.

Mediji prenose kako je Šešelj nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je “izgazio ustašku zastavu” i uputio psovke.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković doputovao je danas u posjetu Srbiji i po dolasku u Beograd sastao se sa predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Gojković je najoštrije osudila “brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske od narodnog poslanika Vojislava Šešelja”.

“Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj historijskoj posjeti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva”, navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Vlada Republike Hrvatske objavila je na Twitteru kako je hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao s predsjednikom Sabora HR Gordanom Jandrokovićem i da su najoštrije osudili neprihvatljiv i neciviliziran čin Vojislava Šešelja i vrijeđanje hrvatskih simbola te da je odlučeno da se cijela delegacija vraća u Hrvatsku.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.