in

“Silovane žene koje žele abortirati za mene su ubice”

Građanska inicijativa, koja djeluje u okvirima Udruge Malaika, organizira Hod za život u Rijeci, navodeći da je to miroljubivi hod građana kojim se ukazuje na važnost potpore životu od začeća do prirodne smrti, kao temeljnom pravu čovjeka.

Organizatorica Barbara Brezac Benigar za N1 je povodom ovogodišnjeg hoda u Rijeci rekla da su imali nekih problema s Gradom koji im nije dao rutu te da Grad možda nekome nešto naštimava jer je Hod za slobodu objavio da će i oni imati događaj.

Tvrdnje da iza njih stoje desničarske organizacije nazvala je lažima.

“Hod za život je lišen politike i crkvenih konotacija. Sretna sam da su došli neki iz politike, pašu mi svi ljudi, političari, sportaši, glumci. Ovdje je svaka osoba koja tu želi biti. Naše poruke su da život počinje začećem, a završava prirodnom smrću”, rekla je Brezac Benigar i iznijela svoj stav o silovanim ženama i njihovom pravu na pobačaj.

“Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinom. Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, kazala je.

Hrvati donijeli novu odluku! Državljanima BiH dozvolit će tranzit kroz državu

Ovo je mladić iz Kaknja koji je jutros poginuo u Konjicu…