SIPA uhapsila Asima Kambera zbog izbornih prevara

Pripadnici SIPA uhapsili su danas Asima Kambera po naredbi Tužilaštva BiH. Uhapšen je nakon krim obrade u prostorijama ove agencije zbog nezakonitih.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e rekao nam je da su u Istočnomm Sarajevu uhapšene dvije osobe, među kojima je i Kamber i jedna u Sanskom Mostu.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Jutros je SIPA po naredbi Tužilaštva pretresla nekoliko lokacija u Sanskom Mostu i izuzela određenu dokumentaciju.

Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji agresivni političar SDA i veliki moćnik u Krajini.

Također, upravo je on objavio prvu knjigu – pamflet protiv Fahrudina Radončića prije desetak godina, nakon čega je SDA nastavila s tom vrstom javnog podvaljivanja Radončiću.

Činjenica da je policija otkrila kako se Radončić brutalno potkradao kao kandidat za člana Predsjedništva BiH pokazuje da Kamberovi i drugi pamfleti nisu nanijeli političku štetu Radončiću, pa se ušlo u organizirano poništavanja njegovih glasova.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.