Sjajno pojačanje stiže Zmajevima: Pričao sam sa Prosinečkim, ganjam sad papire!

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Za nogometnu reprezentaciju naše zemlje u budućnosti bi, po svemu sudeći, mogao nastupati i stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver (27).

U pitanju je austrijski državljanin koji je rođen u Tomislavgradu, odakle je kada je imao samo godinu dana s porodicom preselio u Beč.

Nakon njegovih sjajnih partija u dresu Dinama iz Zagreba, sve češće se Dilaverovo ime dovodi u vezu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Da se uveliko radi na tome potvrdio je i sam Dilaver, čiji je borbeni duh pridobio simpatije navijača Modrih.

“Nešto se radi, papire ganjam, tako bih rekao. Moglo bi se nešto dogoditi, vidjet ćemo”, najavio je Dilaver u razgovoru za zagrebačke Sportske novosti.

On je prethodno igrao za sve omladinske selekcije reprezentacije Austrije. Dilaver je i u prošlosti u više navrata isticao da se osjeća kao Bosanac, bez obzira što mu je Austrija dala sve, a priznao je i da bi njegova porodica bila sretna da ga jednog dana vidi u dresu Bosne i Hercegovine.

Nogomet je počeo igrati u bečkoj Austriji, pa je onda otišao u Ferencvaroš iz kojeg ga je Nenad Bjelica doveo u Lech, a potom i Dinamo. Danas je najčvršća karika u odbrani, vođa svlačionice zagrebačkog kluba, pišu hrvatski mediji.