Sađa Šetić

Sjećate li se Fahre kurave iz Lud zbunjen normalan? Iznenadit će vas njena sudbina…

Crna hronika

Mnogo je likova iz serije Lud zbunjen normalan ostalo upamćeno po sjajnim ulogama, a jedna od rola koje posebno rado pamte ljubitelji ove kultne serije je uloga Fahre kurave koju je briljantno odigrala sarajevska glumica Sadžida Sađa Šetić.

Nije se pojavila u mnogo epizoda i nije imala mnogo prostora u seriji, ali ono što je odradila, i danas se među fanovima redovno pročita.

Njena uloga je bila mala, ali iznenadit ćete se koliko je Sađa velika i uspješna glumica. Dio je tima Kamernog teatra 55, a iza nje su brojne izuzetne uloge. Diplomirala na ASU Sarajevo (klasa prof.Bore Stjepanovića), odsjek za glumu.

Nedavno joj je pripala Nagrada Guldbagge za najbolju sporednu žensku ulogu na The Swedish Film Institute za ulogu Radmile u filmu “Moja tetka u Sarajevu”.

Dobitnica je i nagrade „Tmačin prsten” za najbolju žensku ulogu ostvarenu 2003 godine u BH teatrima, za ulogu Kraljice Katarine u predstavi “Katarina Kosača-posljednja večera” Mostarskog teatra mladih.

Radi se dakle o jednoj od naboljih bh. glumica koju ljubitelji teatra pamte po mnogo čemu. Sporedna uloga u seriji je ono zbog čega je pamti širi auditorijum.

https://www.youtube.com/watch?v=2anYZMthPx4

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.