in ,

Skaka potvrdio: Proširuje se Vilsonovo šetalište do Skenderije

Abdulah Skaka
Abdulah Skaka

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar – Marijin-Dvor“ za lokalitet Kvadrant „B“.
Riječ je o oživljavanju procesa kojima se omogućava nastavak izgradnje na jednoj od najatraktivnijih lokacija u samom centru grada.

„Ovo je historijska odluka Gradskog vijeća i ja je pozdravljam. Na ovaj način otvaramo proces koji će omogućiti počektak izgradnje jednog novog dijela Grada Sarajeva. Posebno mi je drago što će danas usvojene smjernice za izradu regulacionog plana propisati da će se graditi šetnica od Vilsonovog šetališta pa sve do Skenderije.

Također, predviđena je izgradnja i koncertne dvorane. Očekujemo da će zajedno sa ostalim nadležnim institucijama u narednom periodu biti do kraja završen proces kojim stvaramo preduslove za veliki graditeljski zamah u dijelu grada kojim danas dominiraju ruševine“, kazao je za portal Radiosarajevo.ba gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

BRAVO Bosanka postala prva žena na čelu policije u Australiji

Krvava komšijska svađa u Doboju: Ubola je vilama preko ograde!