Skandal na britanskom dvoru: Princ odstupio s dužnosti zbog pedofilske afere!

Globus Posljednje

Britanska kraljica dala je dozvolu princu Andrewuu da na neko vrijeme napusti sve kraljevske dužnosti, zbog svog prijateljstva s Jeffreyem Epsteinom. Podsjetimo, američki financijaš Epstein oduzeo si je život u avgustu u zatvorskoj ćeliji, nakon što je optužen za seksualnu trgovinu.

– Družio se s princom Andrewom, aktualnim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom. Princ Andrew fotografiran je s Epsteinom u njujorškom Central Parku krajem 2010. pošto je tajkun pušten iz zatvora, a nekoliko žena ga je optužilo da ih je seksualno zlostavljao. Vojvoda od Yorka rekao je u priopćenju da želi “razjasniti činjenice” oko “bivše povezanosti ili prijateljstva” s američkim financijerom. Kazao je kako je bila “pogreška” sastati se s Epsteinom nakon što je izišao iz zatvora 2010.

– Dok sam ga poznavao, viđao sam ga rijetko i vjerovatno ne više od jednom ili dvaput godišnje, rekao je princ.

Optužbe protiv Epsteina pojavile su se 2005., kada su roditelji četrnaestogodišnje djevojčice prijavili policiji na Floridi da je Epstein zlostavljao njihovu kćer u svojoj kući u Palm Beachu. Financijaš je tada optužen da je podvodio maloljetnice u svoje rezidencije na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005. Epstein se na sumnjiv način nagodio s tužiteljima i priznao da je tražio maloljetnicu da postane prostitutka, a zauzvrat je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Godine 2010. je uvjetno pušten na slobodu. U maju 2019. Epstein je optužen za vođenje lanca elitne prostitucije u koji su bile uključene maloljetnice.

Princ Andrew je večeras izdao priopćenje u kojem je napisao kako mu je jasno da je njegovo prijateljstvo s pedofilom Epsteinom izazvalo “veliki poremećaj u radu kraljevske porodice”.

Dodao je i kako će pomoći u daljnjoj istrazi o svim prijestupima seksualnog predatora koji se ubio u ćeliji.

Leave your vote