SKANDAL NA KOMEMORACIJI U STAROM BRODU Kada su Dodik, Cvijanovićka i Višković došli nastao je cirkus

Posljednje Vijesti

Veoma loša organizacija i brojni propusti nadležnih iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite obilježila je program obilježavanja stradanja Srba od ustaša Jure Francerića 1942. godine u Starom Brodu i Miloševićima kod Višegrada.
Naime prema protokolu bilo je predviđeno da brod sa keja u Andrićgradu u 11.15 prebaci zvanice do Starog Broda, ali ministar Milunović i njegovo ministarstvo nisu obezbjedili dovoljno brodova za prevoz gostiju pa su mnogi ostali u Višegradu. Kada su Dodik, Cvijanovićka i Višković došli sa svojom svitom, organizatori su zahtjevali da dio ukrcanih putnika napusti brod kako bi se ukrcali funkcioneri sa svojom pratnjom i svitom.

Naravno igrom slučaja na brodu nije bilo mjesta za opozicione poslanike, pa su na keju ostali Branislav Borenović, Jakov Galić, gradonačelnik i delegacija Istočnog Sarajeva. Iz protokola su uvjeravali da će se brod vratiti po goste sa pozivnicama koji nisu mogli da se ukrcaju, ali opocicionari su uzalud sat vremena čekali na keju, brod se nije vratio i oni nisu došli do Starog Broda iako su prešli stotine kilometara da bi prisustvovali događaju! Sramno je aroganciju pokazivati na mjestima masovnog stradanja, i vlast bi bar na ovakvim mjestima trebala da se uzdrži od drskosti i bahatosti.

Sve je u Republici Srpskoj podijeljeno od kako je ova oligarhija došla na vlast 2006. godine, i većina građana su pripadnici drugog reda poniženih i potlačenih. Ipak podjele i javno poniženje gradske građana bi trebali izbjeći, bar kada su u pitanju važni događaji iz nacionalne istorije i pomeni na mjestima masovnog stradanja.
Veoma je čudno što je ministar Milunović pozvao delegaciju Narodne skupštine iz svih dijelova Srpske, a nije obavjestio i pozvao opozicione poslanike iz hercegovačke izborne jedinice 9, gdje se obilježavao događaj!? Isto je bilo i nedavno sa Nevesinjskom puškom, ustankom i Olimpijadom. Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće!

Leave your vote