Skandal potresa Hrvatsku: Teslićanin Drago Ćosić pod istragom FIFA-e, ide na sud!

Nogometni i sportski komentator hrvatske državne televizije Teslićanin Drago Ćosić našao se pod istragom FIFA-e. Osumljičen je za preprodavanje ulaznica za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

Drago Ćosić vrlo emotivno je doživio svjetsko prvenstvo u Rusiji s Hrvatima, gdje je komentirao sve susrete reprezentacije u Rusiji na nacionalnoj hrvatskoj televizijsji (HRT).
Sada je u centru velikog skandala te mu prijeti velika kazna.

Nakon pregleda serijskih brojeva, Fifa je zaključila da su ulaznice koje su se pojavile na crnom tržištu bile dodijeljene Hrvatskoj televiziji od strane Udruženja europskih nositelja prava. Sada su u FAF-i započeli unutarnja ispitivanja i istragu te su pozvali dvije osobe na saslušanje. Prema Jutranjem listu, jedan od njih je također poznati i popularni hrvatski komentator Drago Ćosić.

Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić navodno su mimo sasznanja HRT-a tražiti karte i prodavali ih na crnom tržištu. Tamo su te karte navodno dostigle cijenu i do zastrašujućih 20.000 eura. Neslužbeno je da oba osumnjičenika na raspravi inzistiraju da su oni dali ulaznice svojim prijateljima i da ne znaju što su točno oni učinili s njima.
Sličan skandal se desio i 1998. u Francuskoj kada je navodno kapiten reprezentacije Davor Šuker ispred hotela prodavao karte navijačima reprezentacije.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.