Skandal svjetskih razmjera potresa Premijer ligu: Dotakli smo dno!

Sport

Posljednjih dana kladioničarski skandal potresa Bosnu i Hercegovinu, za namještanje utakmica optužen je novi prvoligaš – Zvijezda 09.

Zapravo, njegovi igrači. Istragu je pokrenuo sam klub i to zbog sumnji da pojedini igrači sudjeluju u namještanju rezultata!
Čitav slučaj je za SportSport.ba prokomentirao prvi čovjek kluba, Boris Stanišić.

“Upravo sam se vratio iz policije. Podnio sam prijavu protiv određenih ljudi iz kluba. Ovo je šok za mene. Žali Bože tih rezultata. Očekivao sam da bude među prvih šest jer je tako trebalo biti po našoj kvaliteti. Međutim, mi golove primamo iz ničega, svaki udarac na naš gol je gol, pa se pitamo kako. Golman se sklanja, obrambeni igrači se sklanjaju… Dovoljno sam vam rekao,” poručio je Stanišić.

O svemu se dopisom oglasio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

“Zaprimljen je dopis Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići o poduzetim radnjama na osnovu sumnji u eventualnu umiješanost igrača ovog kluba u namještanje rezultata do sada odigranih utakmica u Premijer ligi BiH. Klub je raspoloživa saznanja dostavio i MUP-u Republike Srpske,” stoji između ostalog u dopisu u kojem se ističe da su poduzete odgovarajuće mjere i da je sve dostavljeno i Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH nakon čega će predmet će biti proslijeđen tužiocima NS/FS BiH.
Avaz.ba piše kako je riječ o Nemanji Vejnoviću i Ibrahimu Škahiću, a sumnjiči ih se da su u dogovoru s kladioničarskom mafijom namjestili posljednjih pet utakmica.

Zvijezda je nakon osam odigranih kola posljednja u prvenstvu sa samo tri osvojena boda, a posljednjih pet utakmica koje se spominju su one protiv Tuzle City, Zrinjskog, Sarajeva, Čelika i Željezničara, a u njima su primili 17 golova, a dali samo četiri.

Leave your vote