Skandalozan komentar Kolinde Grabar-Kitarović na samoubistvo Slobodana Praljka

Vijesti

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas u Zagrebu održala press konferenciju na kojoj je komentarisala jučerašnje događaje iz Haaškog tribunala, presudu Prliću i ostalima kao i samoubistvo generala Slobodana Praljka.

“Na početku želim izraziti sućut obitelji generala Slobodana Praljka”, kazala je predsjednica Hrvatske na početku, čovjeka koji je radije dao život nego živio osuđen za djela koja nije počinio. “Njegov čin duboko je u srce pogodio hrvatski narod”, dodala je.

”Kao predsjednica Republike Hrvatske jasno i nedvosmisleno želim poručiti da se jučer u Haagu nije izricala presuda Republici Hrvatskoj niti hrvatskom narodu u BiH. Hrvatska nije bila agresor, nego je najviše učinila za opstanak cjelovite BiH, a hrvatski narod prvi se obranio velikosrpskoj agresiji braneći svoju opstojnost”, istakla je.

“Republiku Hrvatsku je napala Miloševićeva velika Srbija i tzv. JNA. Hrvatska nije napala nikoga. Svi u BiH, a posebno Hrvati i Bošnjaci u Federaciji moraju se izdići iznad toga, za oba naroda. Pozivam sve da se presuda ne bi zloupotrebljavala, nego da ona bude kraj jednog i početak drugog razdoblja. Kako ova presuda ne bi ugrozila odnose između dvije države, u najskorije vrijeme posjetit ću Bosnu i Hercegovinu. Hrvatska je uz SAD najviše učinila da BiH opstane kao suverena država. Hrvatska, na čelu s Franjom Tuđmanom, u potpunosti je priznala referendum o samostalnosti. Za vrijeme rata Hrvatska je primila nekoliko tisuća izbjeglica iz BiH. Najveći dio humanitarne i vojne pomoći za BiH stigao je upravo preko RH”, kazala je hrvatska predsjednica.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je prekinula posjetu Islandu i vratila se u Hrvatsku kako bi bila u državi u ovo doba napetosti i različitih tumačenja haaških presuda.

Njena izjava i današnja poruka može se ocijeniti skandaloznom s obzirom da kao predsjednica jedne države članice EU, ipak mora imati malo više obzira prema međunarodnom pravu bez obzira na unutrašnje porive i emocije koje ne uspijeva savladati.

Leave your vote

6 razmišljanja na “Skandalozan komentar Kolinde Grabar-Kitarović na samoubistvo Slobodana Praljka

  1. Krilatica-prokletnica na katedrali u istočnonemačkom gradu Magdeburgu: “Sačuvaj nas Bože, kuge, gladi i hrvata”. Sve rečeno!

  2. pa nemogu razumjeti tu zenu nije normalna kolindice idi bolan po terapiju ili bar na podmazivanje bestijo

  3. Smjesna njena izjava,a i ne zacudjuje me,kod nje mozak ı ne funkcıonise za pametno rasudjivanje. A on je odlicno uradio,jer da nije trovao bi se svakı dan razmisljajuci sta je radio …i na savjesti nosio toliki neduzni narod. Da su i ovi malo savjesniji…isto bi to uradili…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.