Predsjednica Hrvatske

Skandalozan potez Kolinde Grabar Kitarović: Ovo je užasno poniženje za Bošnjake

Vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, je prema pisanju medija u ovoj zemlji povukla svoj najkontroverzniji potez otkako je izabrana na ovu visoku poziciju.

Ona je krajem službeno kao savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost imenovala Vladu Galića. Ovo ime široj javnosti vjerovatno ništa ne znači, ali uvidom u biografiju dolazi se do šokantnih podataka.

Mediji su popratili Galićevo imenovanje i predstavili njegovu profesionalnu biografiju, ali najmračniji dio njegova špijunskog angažmana iz druge polovice 90-ih ostao je nepoznat.

Tako Nacional piše da je novi savjetnik predsjednice učestvovao u prikrivanju, osiguravanju lažnih identiteta i financiranju ratnih zločinaca u operativnoj akciji ‘Haag’ s ciljem da se zavara Haško tužilaštvoo. Radi se o pripadnicima HVO-a koji su počinili ratne zločine u Ahmićima i Srednjoj Bosni.

Zaista nevjerovatan potez hrvatske predsjednice koja je ovim potvrdila mračnu stranu svog karaktera i osobenosti koja će crnim slovima ostati upisana u historiji zemlje koja je zvanično podržala osuđene ratne zločince. To se zove Evropa 21. stoljeća…

Leave your vote

2 razmišljanja na “Skandalozan potez Kolinde Grabar Kitarović: Ovo je užasno poniženje za Bošnjake

  1. Kolinda govori u ime cijelog hrvatskog naroda pa sar misli da svi dijele njeno misljenje a sta je sa onima koji nisu glasali za nju a ima ih jako puno ZNA SE

  2. Mi smo realniji ovdje u Bosni od tamo nekakvih dusebriznika,narodu je da zivi zajedno i da se suosjeca sa zrtvama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.