Milorad Dodik

Skandalozna izjava Milorada Dodika: Ovo je zaista bezobrazno prema Bosni i Hercegovini!

Posljednje Vijesti

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ustvrdio je danas da će taj bh. entitet obustaviti bilo kakve aktivnosti na primjeni programa MAP (Akcionog plana za članstvo u NATO) za BiH.

Svi predstavnici RS, kazao je, moraju toga da se pridržavaju imajući u vidu usvojenu deklaraciju o vojnoj neutralnosti.

“Vjerujem da će tako i biti”, tvrdi entitetski predsjednik ističući da NATO savez podržava samo jednu stranu u BiH, bošnjačku i RS će, kaže, odbiti sve prijedloge, bez obzira što se radi o NATO savezu.

To će biti urađeno, kazao je, imajući u vidu i činjenicu da se „otima vojna imovina RS-a, prije svega kasarne, što se pokušalo uraditi putem Suda BiH, otimajući imovinu u Han Pijesku”.

Dodik je, nakon sastanka s ministrom odbrane Srbije Aleksandarom Vulinom, u izjavi novinarima podsjetio da je parlament tog bh. entiteta nedavno usvojio deklaraciju o vojnoj neutralnosti i da RS ne želi da ima „granicu na Drini, koja bi bila granica i nekih vojnih saveza“.

RS, kaže, to ne krije i pratit će Srbiju po tom pitanju.

“Podržavamo politike o vojnoj neutralnosti koje provodi i Srbija. I parlament RS-a je usvojio deklaraciju o vojnoj neutralnosti i u ovom vremenu pokušavamo da razvijamo modele primjene te deklaracije i na to imamo pravo, bez obzira šta neki kažu, jer je to naš stav u okviru BiH”, rekao je Dodik.

Naveo je da RS-u odgovara vojna neutralnost, jer ne može da pređe preko činjenice da je „NATO bombardovao srpski narod, a štete od toga se još osjete“.

Leave your vote

2 razmišljanja na “Skandalozna izjava Milorada Dodika: Ovo je zaista bezobrazno prema Bosni i Hercegovini!

  1. Pa dokle cete slusati ovog ludzaka imali neko da mu stanna put A JESTE KUKAVICE I VECE SU SE GLAVE SMAKINJALE ZASTO NEBI I ON.

  2. Sve dodikove izjave treba da ojacaju bosnjnjake I naravno I bosance bar sw ja tako osjecam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.