Izetbegović

Skandalozno: Pogledajte na šta Bakir Izetbegović troši novac

Vijesti

Bakir Izetbegović se nakon nekoliko mjeseci izuzetne medijske pozornosti posljednjih dana našao izvan naslovnica medija, ali ne zadugo. Prvi čovjek SDA i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je napravio potez kojim je stvarno pokazao kako se ne treba trošiti narodni novac.

On je firmi Simurg media koja je izdavač magazina Stav i portala Faktor.ba iz budžetskih rezervi izdvojio 8.000 maraka jednokratne finansijske pomoći. Bez ikakvog objašnjenja i razloga.

Niko drugi, nijedan drugi medij nije dobio novac, samo je brk omastila Simurg media koja je donedavno izdavala i dnevne novine Faktor koje su propale nakon samo nekoliko mjeseci izlaska u BiH.

Zaista je besmisleno ulaziti u bilo kakve rasprave kada je ovaj slučaj u pitanju. Nevjerovatno je kako se troše novci ovog naroda koji u nerijetkim situacijama bude gladan hljeba.

Ali za one koji su podobni gladi i krize nema. Danas osam, sutra osamdeset. I to samo ono što se mora objaviti u Službenim listovima. Koliko je novca iz javnih preduzeća završilo na računima podobnih medija? To vjerovatno nikad nećemo saznati.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Skandalozno: Pogledajte na šta Bakir Izetbegović troši novac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.