Skandalozno: Za SDA je Republika Srpska dijaspora!

Stranka demokratske akcije je pobjednik izbora od prije tri godine i prema tome je njihova pozicija u vlasti opravdano visoka. Ko pobijedi na izborima zaslužuje da vlada i to je svima jasno. Ali kao pripadnici dijaspore dužni smo reagovati na loše pojave u domovini. Oni koji su na vlasti izloženiji su kritikama i to je tako svugdje, ne samo kod nas.

Objavljene informacije o imovini Fahrudina Radončića: Pogledajte koliko bogatstvo posjeduje

Posebno kada je riječ o brizi odnosno nebrizi za Bosance i Hercegovce u dijaspori. To stvarno boli, dijaspora je među bh. političarima važna samo kad treba novac, kad se traži neka hiljada da se začepe rupe. To tako funkcioniše i to je grozno.

A koliko se vladajuća stranka brine za dijasporu najbolje govori podatak s njihove stranice na internetu. Zaista je sramotno – SDA ima rubriku ”dijaspora” u kojoj je zadnja objavljena vijest ”Studentima povratnicima u RS dodijeljeno 330 stipendija”. To znači da je za SDA dijaspora Republika Srpska???

Uvreda za povratnike, a posebno Bošnjake koji žive u ovom entitetu. Znači, oni nisu u BiH već su u dijaspori? Republika Srpska znači nije sastavni dio BiH već je samostalna zemlja i kao takva dio dijaspore, kao recimo Švedska, Njemačka ili Kanada. Zaista šokantno i poražavajuće.

Pozivamo SDA da ispravi ovu bruku i da se izvine onima koje je ova objava itekako uvrijedila. I da paze malo više, ovakve gluposti nanose im veliku štetu.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOK

Brutalna greške SDA
Brutalna greške SDA

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.