SKROMNE ŽELJE MALIŠANA U BIH Postanite Djeda Mraz i darujte djecu u BiH koja žive teško i vratite im osmijeh na lice
Ljudi, priča je vrlo tužna i bez obzira na vjeru i naciju, ovo treba podržati!

Tuzlansko udruženje “Zemlja djece u BiH” organizuje i ove godine akciju “Traži se Djeda Mraz 2019” koja ima za cilj darivanje djece iz socijalno ugroženih kategorija.

Mjesec decembar je mjesec darivanja širom svijeta, mjesec šarenih paketića i Djeda Mraza. Svako dijete nada se paketiću, ali nažalost, ne dobiju ga svi zbog teške finansijske situacije njihovih roditelja.

Udruženje “Zemlja djece u BiH” pokrenulo je ovu akciju prije nekoliko godina i kada su ugledali široke osmijehe na dječijim licima, odlučili su da je ponove svake godine.

Djeda Mraz može biti svako od vas, dovoljno je samo da se prijavite putem email adrese [email protected] i dobijete svoje pismo u kojem se nalaze skromne želje dječice.

“I ove godine za svako naše dijete tražimo Djeda Mraza koji će staviti osmijeh na njihova lica te učiniti njihov život boljim, sretnijim i pokazati im da postoje dobri ljudi”, poručili su iz udruženja.
Za dva dana proslijeđeno je već 235 pisama, a vrijedna dječica i dalje pišu nadajući se da će njihove želje biti ostvarene – prenio je Klix.