in ,

Službe za održavanje puteva u BiH prvi snijeg dočekale skromno i u krugu porodice!

Prvi snijeg je ponovo iznenadio službe za održavanje puteva u BiH. Brojni gradovi u BiH su bukvalno zatrpani. Ni stanje na cestama nije ništa bolje…

Zbog intenzivnih sniježnih padavine i mjestimično jačih udara vjetra koji stvara sniježne nanose, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe.

Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Snijeg pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a kiša pada na jugu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -9; Ivan-sedlo i Sokolac -4; Drvar i Sarajevo -1; Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Bihać i Zvornik 1; Grude 5; Mostar i Široki Brijeg 6; Stolac 7 i Neum 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 4ha je iznad normale i raste.

Danas prijepodne bit će oblačno sa snijegom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a na jugu kiša. Od poslijepodnevnih sati u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa snijegom prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pogledajte ko je sve dobio novac za kulturne i sportske projekte u Kantonu Sarajevo

Ostvario se najcrnji scenarij za Vučića: Kosovo i Albanija potpisali sporazum nakon kojega se sve mijenja…