Dragan Čović

Šokantna izjava Dragana Čovića: Pa ovo je za zatvor!

Vijesti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović gostujući u emisiji Nedjeljom u dva rekao je kako je Bosna i Hercegovina njegova domovina.

“Kroz haški tribunal završava se jedan proces, ali je evidentno da smo danas na poziciji na kojoj smo bili prije dvadeset godina. Puno toga je selektivno napravljeno i kad gledamo statistiku haškog tribunala evidentno je da je samo djelomično zadovoljena žrtva. Mi smo pokazali otklon od svakog zločina, zločin je zločin i svatko tko ga je izvršio trebao bi odgovarati”, naglasio je.

Sukob bošnjačkog i hrvatskog naroda bio je jedan užasan krvavi sukob diljem Bosne i Hercegovine. Sve ono što se nije realiziralo kroz razne mirovne planove, pokušalo se ostvariti sukobima na terenu, smatra. Na pitanje je li sukob imao međunarodnu komponentu, Čović kaže da je tu bilo mnogo različitih komponenti. “Na tisuće boraca došlo je iz arapskog svijeta”, rekao je Čović. Na Stankovićevo pitanje o hrvatskim vojnicima, Čović kaže kako je hrvatska komponenta imala svoju ulogu da bi zaštitila svoje prostore.

Na pitanje vidi li rješenje u trećem entitetu, Čović je rekao kako već više od deset godina traži put za hrvatski narod u BiH. “Predlagali smo četiri teritorijalne, federalne jedinice. Treći entitet je danas ozbiljna mogućnost za BiH. Po logici stvari bi bilo da srpski, hrvatski i bošnjački narod mogu birati svoje predstavnike. Bez tri konstitutivna naroda nema Bosne i Hercegovine”, rekao je Čović otvoreno pokazujući svoje istinske namjere. Reakcije naravno nije bilo. Siguran je da će Hrvati ostvariti svoju jednakopravnost. “Hoće to biti kroz tri entiteta ili šest. Dogovor triju naroda mora postojati, o rješenjima moramo maštati, ali dogovora će biti”, rekao je Čović.

Podsjećanja radi, Čović je nedavno otvoreno nacrtao granice njegovog zamišljenog takozvanog trećeg entiteta. O tome možete čitati ovdje Ni tada kao ni danas, nije bilo nekih oštrih reakcija. Vidjećemo hoće li se šta promijeniti u narednim danima, ali ovo je zaista prevršilo svaku mjeru.

Leave your vote

2 razmišljanja na “Šokantna izjava Dragana Čovića: Pa ovo je za zatvor!

  1. Pod hitno tog čoviča u Hag sa prličem on lično je pokro preduzeče Soko zemlju porodice Efica i napravio kuču zrtu i sebi pokro eronet on je dobro iskoristio ratzapočeli su ga zbog krađe muslimanski kuča otimali naše konvoje sa hranom pa nam davali samo da jedva preživimo nama je Saudiska Arabija slala šlepefima samo hurma a gdje je deuga hranavidi bog sve če ispaštat a do rata je bio komunjara tražili su zlato i u Splitu zagrabi šaku i za 100 marakaprodavali haram je zlato nači i uzeti ga zato im se mladost ubijaju davali im u ratu neke tablete da ubijaju muslimane a sad to popušta i sami sebe ubijaju odma govno od čovica u Hag gori je od prliča i svih tamo što izdržavaju kaznu jer to je maslo cčoviča taj treči entitet neka luđaci robijaju kad iziđu od njih če jedan ubiti čoviča on se boji sagradio je oko kuče visoke zidobe i sebi i čerki a ima kera ko magare boji se svoje sjene 2 ga ustasa čuvaju mu kuču

  2. Kakav dodo takav čova a i baki snjima samo đubrad smjeniti imda narod živi ko i ostali svijet a dok su oni moqlobi biti sveqs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.