in ,

Šokantna prijetnja Almi Zadić: “Ona neće dočekati rođenje svog djeteta”

Ove prijetnje austrijskoj ministrici porijeklom iz BiH, koja je inače trudna, uputio je “informatičar” i teoretičar zavjere Walter E.

Na dan kada je predstavila prijedlog Zakona o oštrom sankcioniranju govora mržnje na društvenim mrežama, austrijska ministrica pravde Alma Zadić suočila se sa šokantnom prijetnjom.

“Ona definitivno neće dočekati rođenje svog djeteta. Svi će biti pokupljeni, osuđeni i pogubljeni najkasnije za sedmicu dana. Možda joj mogu pronaći olakšavajuće okolnosti ako odmah vrati ukradeno oružje!?”

Ove prijetnje austrijskoj ministrici porijeklom iz BiH, koja je inače trudna, uputio je “informatičar” i teoretičar zavjere Walter E. To nije prva njegova prijetnja predstavnicima austrijske Stranke Zelenih jer je prije tri godine na društvenim mrežama širio glasine da je Eva Glawischnig, stranačka kolegica Alme Zadić, tokom studija radila kao prostitutka u javnoj kući.

Nakon što ga je Glawischnig tužila, Walter E. osuđen je na tri mjeseca zatvora. Posljednjih godina sve više se bavio teorijama zavjere, uvijek lično plasiravši svoje tirade mržnje u funkciji “glavnog urednika” i moderatora na huškačkoj stranici hartgeld.com.

Iako se čini da Walter E. ima ozbiljnih mentalnih problema, Savezni ured za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma ozbiljno je shvatio poruke mržnje prema Almi Zadić pa su pojačane sigurnosne mjere zaštite ministrice pravde.

Pored Alme Zadić, na internet “popisima za smoaknuće” nalaze se desetine drugih političara i dužnosnika, a govori se i o njihovom smještaju u zatvorske logore!? Na meti prijetnji nalaze se, između ostalog, savezni kancelar Sebastian Kurz, ministar zdravstva Rudolf Anschober i čelnik Medicinskog udruženja Thomas Szekeres.

TUŽILAŠTVO BIH Crnogorac optužen za silovanje Bošnjakinja i napade na civile u Foči 1992.

“Kafe kuharica Mire Marković ne može držati lekcije Komšiću i Đukanoviću”